donderdag 6 augustus 2009

Prietpraat

Thom begint (meer) te kletsen! Heel gezellig. Een paar van zijn meest gebruikte zinnetjes:

'Mama, baby huilen!', om tegen Lieke te vervolgen: 'Stil maar, Bebieke' (=baby Lieke)

'Mama/papa, hebben! Ja?' (gaat uiteraard 9 van de 10 keer om een koekje/snoepje/ ijsje. Deze vraag gaat zonder uitzondering gepaard met een blik om van te smelten)

'Oh, oh, kapot. Maken?' (ondermeer over oma's been in het gips)

'Nee goed!' (er is veel niet goed tegenwoordig :-)

'Tubbies kijken, ja?' (Thom is gek op het kijken van dvd'tjes. Na 'De wielen van de bus' en 'Thomas' zijn nu de Teletubbies -opnieuw- favoriet)

'Oooh, bah! Doekje?' (als er iets is omgevallen. Na het schoonmaken, zucht Thom steevast verlekkerd: 'Nat!!)

Wanneer wij niets terug zeggen tegen Thom (want bezig/aan de telefoon/met elkaar in gesprek), herinnert Thom ons er graag even aan dat hij een reactie verwacht. 'Mama/papa?' -gevolgd door een herhaling van het zojuist vertelde. En als wij dan nóg niet reageren, wordt hij wat dwingender: Maaaaaaaamaaaaaaa, Paaaaaaaaapaaaaaaa!!!!!' En als wij dan nog stééds niet reageren (je zult maar zulke ouders hebben!) dan is hij ook best bereid onze namen even door het huis te blèren. Want ja, niet reageren op iemands verhalen is erg onbeleefd.

1 opmerking:

De Spiekers zei

Inderdaad, alsmaar niet reageren op jouw schitterende verhalen ís ook onbeleefd! Prachtige kerel hebben jullie! Vergeet ook niet te melden dat hij met veel plezier zijn druifjes over de grond laat rollen en er dan achteraan roept: "Thom! Thom!"