woensdag 9 januari 2008

Thom eet fruit!

Ja ja, het tijdperk van enkel melk is voorbij! Wie denkt dat Rolf en ik t tijd vonden voor wat bijvoeding vergist zich: wij wilden daarmee keurig volgens t boekje wachten tot 6 maanden. Maar wij voeden Thom niet alleen op, er is ook nog de creche. En in Thoms schriftje werd een paar dagen geleden achteloos opgemerkt dat 'Thom ook een fruithap had gekregen'. Oh. Dus.

Voordeel hiervan was wel dat we nu een geweldig excuus in handen hadden: als ons zorgvuldige 'beleid' dan toch was verpest ... konden we em ook hier met fruit gaan verblijden! Dat leek ons al tijden zo leuk! Dus vandaag onze 'magic bullet' een tweede leven gegeven (die hadden we al tijden, want zo leuk: konden we lekker onze eigen pesto, tapenade en guacemole maken. Uiteraard stond dat ding uiteindelijk enkel stof te vangen) en een peer tot moes gehakt.

Thom blij! Elke keer als hij het lepeltje zag aankomen werd er enthousiast met armen en benen gezwaaid. Gevolg: peer o-ve-ral. Degene die het huidige formaat slabbetje heeft bedacht heeft zijn eigen kinderen overduidelijk nooit zijn eerste hapjes gevoerd. Dat ding is veel te klein om vlekken te voorkomen. Wij overwegen landbouw-plastic.




2 opmerkingen:

De Spiekers zei

Geweldig en zeer herkenbaar...
Tip: bij prenatal hebben ze een soort plastic schortjes mét mouwen die tot hun knieën komen. Hoef je alleen nog maar de stoel, vloer, tafel, keuken en jezelf schoon te maken achteraf.

Marieke zei

hahaha, wat een werk he! Maar die slabbetjes van jou ga ik gauw aanschaffen!