zondag 22 januari 2012

Sinterklaas Kapoentje

Ik loop nogal achter met het plaatsen van berichtjes. Zie hier ein-de-lijk Sinterklaas:

De kinderen zetten hun schoen en stoppen er mooie tekeningen in (lief: Thom en Lieke hebben uit eigen beweging ook een schoen voor Coen gezet -en ook deze voorzien van een tekening)

Rolf zet alle schoenen die hij in de gauwigheid kan vinden (Thom: 'Dat is niet eerlijk!). Merk op dat Rolf bier heeft geregeld voor zwarte piet en sperziebonen voor het paard ('Dat lusten ze heus niet, papa!!')

We zingen de prachtigste liedjes.

En ja hoor, de volgende ochtend zijn de schoenen gevuld.

Tot grote schrik van Thom zijn ook álle schoenen van Rolf gevuld. Zijn gezichtje staat op onweer (vanwege 'niet eerlijk' dus). Gelukkig leert een nadere inspectie van Rolfs schoenen dat ze zijn gevuld met rotzooi uit onze eigen voorraadkast. Dat vindt Thom erg lollig: 'Haha, jij probeerde Sinterklaas te foppen. Nu heeft hij jou gefopt!'


Die ochtend bekeken we de intocht van Sinterklaas op tv. Heel relaxed. Totdat Dieuwertje Blok aankondigde dat vandaag voor het eerst de schoen mocht worden gezet. Toen moest mama ineens hoognodig nog boodschappen doen ('Ja, lieve Thom en Lieke, ik zou het ook heel gezellig vinden als jullie meegingen, maar ik ga nu écht even alleen.')

Geen opmerkingen: