zondag 14 december 2008

Update

En toen waren er zomaar een aantal weken verstreken zonder dat ik iets had geschreven op onze blog. Oorzaak: computer kapot. Álle foto's weg. 'Zijn ze écht állemaal weg?' vroeg ik Rolf (die ook weinig van computers weet, maar in elk geval meer dan ik). 'Ja, ze zijn al-le-maal weg'. Gelukkig bleek het iets mee te vallen, want ook op de laptop stond nog een heel aantal foto's.

Nu maar even gauw iets vertellen.

Thom heeft sedert een aantal maanden een heus vriendje op de creche. Samen schijnen ze zich te ontpoppen tot ware boeven. De één gaat in een poppenwagen zitten, terwijl de ander erachter gaat staan.. en racen maar! Óók als de juffen vinden dat het leuk is geweest. Bestraffende blikken lijken de feestvreugde alleen maar te verhogen. Maar Thom kent niet alleen feest op de creche: sinds kort heeft hij ook een vijandje. Vijandje wil Thom voortdurend knuffelen en kussen en neemt Thom daartoe in de houdgreep. Vijandje bedoelt dit niet naar, maar dat gaat Thoms bevattingsvermogen vooralsnog te boven. Wel heeft Thom een oplossing bedacht voor zijn 'probleem': als vijandje hem ook maar enigszins te dicht lijkt te naderen gaat hij schreeuwen en met zijn armen maaien. Wij zijn blij met Thoms afweermechanismen, want als vijandje Thom wél weet te bereiken, ontaardt dat al gauw in een mini-ruzie, compleet met duwen en trekken. Laatst zijn Thom en vijandje tijdens zo'n ruzie samen omgevallen, zo met hun koppies tegen de kast aan. Gelukkig gloort er hoop aan de horizon. Onlangs hebben Thom, vriendje én vijandje een héle middag lief met elkaar gespeeld.

Dan heb ik Thoms haren geknipt. Het is mislukt. Zelfs de doorgaans nuchtere Rolf heeft wel tien keer opgemerkt dat hij het doodzonde vindt van Thoms mooie haren. Het begon net een beetje leuk lang te worden.. Inmiddels heb ik kindergel aangeschaft: met een kuif zie je gelukkig nagenoeg niets van het scheefgeknipte koppie.

Tot slot: Thom is grieperig. Al twee weken. Steeds als we denken dat hij zich beter begint te voelen, begint het opnieuw. Hij huilt erg veel, wil niet eten en erger: ook weinig drinken. Verder wil hij niet in zijn eigen bedje slapen. Hij ligt dus bij ons, bij voorkeur overdwars. Pfoeh, want zijn we inmiddels allemaal moe. Gelukkig is het bijna vakantie!! (en jááááh, er ligt SNEEUW!!!)

Paar plaatjes van ons zieke mannetje. Let op de laatste foto vooral NIET op het gel-loze kapsel.



Geen opmerkingen: